Λίγα λόγια για το ιστολόγιο


" Άμα χαλαστεί ο άνθρωπος, αρχίζει να σιχαίνεται τα απλά και φτωχά πράγματα. Μα πολλές φορές ξανάρχεται στον παλιό εαυτό του, σαν τον μεθυσμένο που ξεμέθυσε και τότε καταλαβαίνει πάλι μεγάλη όρεξη για την απλότητα και χαίρεται μέσα του και ειρηνεύει και θέλει να ζει ταπεινά και ήσυχα..."

Φώτης Κόντογλου

Ίσως κι εγώ ξεμέθυσα και ξεκίνησα αυτό το ιστολόγιο για το Μαρούσι του χθες, σαν απάντηση στο κακό σήμερα και είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στους Μαρουσιώτες συμπολίτες μου, τόσο τους εδώ, όσο και του εξωτερικού, για να θυμηθούν τον τόπο τους όπως υπήρξε άλλοτε.


Ο χώρος αυτός είναι ανοιχτός σε όλους τους Μαρουσιώτες. Εξ άλλου το περισσότερο υλικό προέρχεται από εσας, που αγαπάτε πραγματικά τον τόπο σας. Εάν λοιπόν έχετε παλιές φωτογραφίες από ξεχασμένες "γωνιές" της πόλης μας, ή γνωστά πρόσωπα που έχουν περάσει στη μνήμη μας και θέλετε να αναρτηθούν, μπορείτε να στείλετε το υλικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση htharry@gmail.com με την περιγραφή, καθώς και τις παρατηρήσεις σας για την συλλογική αυτή προσπάθεια.

Επίσης, πέρα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, θα βρείτε και πολλά ιστορικά στοιχεία για το Μαρούσι, άρθρα από προπολεμικές εφημερίδες του 1925 και 1926, πληροφορίες για τις παλιές ονομασίες των οδών, αλλά και τραγούδια που γράφτηκαν για το Μαρούσι μας.


Καλή περιήγηση στο παληό Μαρούσι μας.

*Το ιστολόγιο εμπλουτίζεται συνεχώς και μπορείτε να ενημερώνεστε από εδώ για τις νέες αναρτήσεις.